The  Visit
larimar (Atlantis-steen)
turkoois
sneeuwvlokobsidiaan
de praktijk
 
energetische behandelingen / reiki
spirituele ontwikkeling
edelsteenbehandelingen

| oplossing voor...   

Edelsteentherapie

Algemeen

Al vele duizenden jaren gebruikt men de edelstenen als natuurlijk geneesmiddel tegen allerlei kwalen. Toch zijn wij in de moderne westerse samenleving op veel manieren het contact met de natuur en de helende stenen verloren.

We leven in een wereld waarin het meeste draait om een verstandelijke benadering van alles wat wij doen. Het is moeilijk voor ons om ons weer open te stellen voor de gevoelsmatige benadering die bij de natuurvolken en oude culturen zo vanzelfsprekend was. Alles moet wetenschappelijk verklaard worden voordat we het geloven. We hebben het vertrouwen in ons eigen gevoel verloren want alles moet zwart op wit aangetoond kunnen worden.

Als nuchtere westerlingen zoeken we naar bewijzen, en gelukkig hebben we daarbij enige hulp gekregen van de Kirlian-fotografie of aura-fotografie, een uitvinding die het mogelijk maakt om op een foto de uitstraling te zien van een plant, dier en mens, maar ook van een steen.
Dit heeft voor een doorbraak gezorgd. Dit is wat we wilden: een zichtbaar bewijs van de waarheid. De waarheid dat een steen ook tot de levende wezens behoort. Ze hebben een aura, net zoals wij dat hebben.

blauwe celestien
Een steen is een zeer langzaam gegroeid wezen, met heel veel compact opgeslagen informatie en een eigen uitstraling. Het is een wezen van een ander niveau. En om daarmee in aanraking te komen moeten wij ons dus op een ander niveau gaan begeven.
Het leren 'aanvoelen' wat de uitstraling is, leren kijken en luisteren naar wat de stenen ons te vertellen hebben, is voor ons vaak een training van enige tijd. Maar als er dan een wisselwerking tussen de steen en de mens ontstaat, wordt het leven verrijkt op niet-materiële manier.
labradoriet Juist nu ontstaat steeds meer behoefte aan de lichtkracht van de stenen en mineralen. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat juist in het materialistische Amerika er op dit moment een ware run is ontstaan op bergkristal, een steen die een en al lichtkracht is. Die reactie is jammer genoeg onzorgvuldig, overhaast, en niet gebaseerd op inzicht.
Stenen kunnen niet helen, dat moet je zelf doen. Ze kunnen je wel helpen je bewustzijn op te pakken. Stapsgewijs groeien is een weg die begrip geeft voor alle tussenliggende fasen, die allemaal hun zin hebben. Het is beter dat we zoeken naar een steen die past bij die levensfase en die omstandigheden waarin we ons bevinden. Het begrijpen van de kracht van elke steen is daarom belangrijk. Als we willen groeien hierin zullen we steeds een andere steen moeten gebruiken. Iedere steen kan ons laten groeien tot een voor die steen beperkt bewustzijnsniveau.
Dan komen we vanzelf een keer bij het bergkristal terecht.

Spirituele ondersteuning

Ieder kristal is in staat een deel van ons spiritueel proces te stimuleren en te begeleiden. Zij zijn in staat ons te laten groeien door de blokkades op te lossen. Dit kan door het dragen van een steen, maar ook door meditatie met deze steen.

Over het algemeen werken zij op een zachte en liefdevolle manier door hun trilling af te geven aan de drager van de steen of aan de ruimte ( bij voorbeeld een kamer ). Zo kunnen ze een bepaalde sfeer in een ruimte neerzetten.

Lichamelijke ondersteuning

In dit verband is het beter om te spreken over gezondheidsstenen. Dan is de reden voor het kiezen en dragen van een steen meteen duidelijk.

Omdat iedere steen een eigen specifieke trilling heeft, werkt de ene steen voor andere klachten dan de andere steen. Zo heeft dus iedere steen zijn eigen karakter.

Het is belangrijk dat de juiste steen wordt gezocht die op de reden werkt waarom de klacht is opgetreden. Dan pas kan de steen een ondersteuning zijn voor het oplossen van de klacht.

rozenkwartsbol

Voorbeeld:

Als je gaat zoeken naar de werking van Amethist kun je bijvoorbeeld vinden dat dit kristal

 • Lichamelijk werkt als heelsteen bij coördinatieproblemen, epilepsie, hoofdpijn, schildklierproblemen, huidkwalen, teken en insectenbeten, drankzucht en menstruatieklachten. Het zelfhelend vermogen van je lichaam wordt aangesproken.
 • Spiritueel heeft Amethist een uitgesproken harmoniserend en kalmerend effect. Hij zet gevoelens van haat en woede om in deemoed en liefde. Hij beschermt tegen negatief denken en negatieve invloeden en helpt bij het overwinnen van traumatische ervaringen of het verlies van dierbaren. Het is nuttig om in geval van angst, slapeloosheid en waanideeën een amethist onder het hoofdkussen te leggen.
 • Amethist is een uitstekende meditatiesteen, die ons op onze spirituele weg kan begeleiden en ons helpt ons te centreren en voor hogere bewustzijnsniveaus open te stellen. Het is goed om tijdens het mediteren een amethist op de geopende handpalmen te leggen.

Niet alleen kan dus de Amethist op het lichamelijke vlak ondersteuning geven bij ziektes, maar kan hij ook spiritueel een grote heelmeester zijn. Overwinnen van traumatische ervaringen zijn processen die niet met een pilletje op te lossen zijn, maar de Amethist heeft de kracht dit te verzachten en het loslaten te stimuleren.

Zo heeft ieder kristal zijn kwaliteiten, en er worden steeds meer kwaliteiten gevonden....

Nieuwe stenen, hoe de natuur zorgt....

Je ziet dat er in deze tijd ook nieuwe stenen ontdekt worden op plaatsen waar de spirituele werking van deze steen erg nodig is. Een mooi voorbeeld hiervan is de paarse Charoiet.

Deze prachtige stenen worden op slechts één plaats, (10 vierkante kilometer) ter wereld gevonden, in Oost Siberië, Rusland.
Het is de steen van de hoop. Dat is iets wat de mensen daar erg goed kunnen gebruiken. De natuur geeft juist dat wat de mensen op die plaats nodig hebben.

paarse Charoiet

Dit is slechts één bekend voorbeeld van een steen die een groeiproces kan begeleiden. In werkelijkheid is de lijst met kristallen die op dit ogenblik gevonden worden en die een groot vermogen hebben ons spiritueel te laten ontwikkelen erg lang.
Naar mate wij meer groeien, kunnen we ook steeds meer de ongekende mogelijkheden zien van de enorme kracht en wijsheid van deze stenen. We kunnen dan nog wel een steen dragen om ons te helpen, maar de intentie is compleet anders. Het is een samenwerking en een verantwoordelijkheid die je aangaat ten opzichte van het kristal. Het kristal zorgt voor jou, maar jij ook voor het kristal. Je komt dan op een punt dat kristallen je gaan roepen. Dit zijn de meest geweldige ondersteuningen die je kunt krijgen. Het is een groeiproces wat eigenlijk niet eindigt.

Oplossing voor....

Op lichamelijk gebied:

 • het verzachten en/of mogelijk laten verdwijnen van een lichamelijke klacht.

Op energetisch gebied:

 • Het balanceren van de chakra’s, en het beschermen van de aura.
 • Het met liefde en zachtheid doorbreken van blokkades.
 • Het begeleiden in het proces van groeien naar heelheid, je ware zelf vinden
 • Het ondersteunen bij de meditaties voor het helen van het innerlijk kind.
 • Het ondersteunen van het proces van de veranderingen in deze tijd.
 • Het creëren van een goede energie in je huis of werkomgeving.
 • Het creëren van een stukje balans in jezelf.
Lemurisch ijskristal

Let op:

 • Het werken met geneeskrachtige stenen is een mooie aanvulling en kan ten allen tijde samen met iedere reguliere geneeswijze ingezet worden!
 • Soms kan een steen ook erg heftig werken. In dat geval is het beter om langzaam aan de kracht van de steen te wennen. Dit kan door de steen eerst korte tijd te dragen, en deze tijd steeds wat te verlengen. De reactie op een steen verschilt per persoon.
 • Het werken met geneeskrachtige stenen mag nooit gebruikt worden ter vervanging van de behandeling of het advies van de arts. Raadpleeg altijd uw arts bij klachten of problemen van welke aard ook.

>> naar boven <<

webdesign: Gubbens ICT